Les in het visfileren 2015.

Voor dit evenement bleek de belangstelling groot. Zo groot zelfs dat het bestuur genoodzaakt was een tweetal avonden te organiseren.
De eerste fileeravond vond plaats op vrijdag 20 februari; georganiseerd door Henk Steutel. Plaats van handeling: Visrestaurant Landman te Termunten.
Henk had Pieter Landman wederom bereid gevonden ons de fijne kneepjes van het visfileren bij te brengen.
De tweede avond vond plaats op 27 februari; met als organisator Cees Bisschop.

Op beide avonden werden de aanwezigen verdeeld in twee groepen; zodat iedereen voldoende gelegenheid had om zelf te fileren. Op beide avonden werden de beginnende fileerders begeleid door Pieter Landman en Henk Steutel c/q Cees Bisschop. Het leren fileren van kabeljauw, rode poon en platvis kwam voorbij. Na het fileren werd de vis vakkundig bereid en vervolgend door de deelnemers, met graagte geconsumeerd.
Beide avonden werden een groot succes; want ga maar eens na, vakkundig leren fileren, gezellig met elkaar een biertje drinken en tot slot, nagenoeg onbeperkt, heerlijk bereidde vis eten.
Iedereen was het er over eens; volgend jaar maar weer, want goed fileren leer je niet in één keer.

Rest mij nog Pieter Landman te bedanken voor zijn ongedwongen en vakkundige manier van lesgeven. Dus; Pieter zeer bedankt namens alle deelnemers en graag tot volgend jaar.
En....., de deelnemers weten het inmiddels; voor een overheerlijke visschotel moet je bij Landman in Termunten zijn.

Groet, John Smit

Designed by Bultstra

Copyright © 2015 ZHV Het Noorden
All Rights Reserved.