Laboe 2015

Door John Smit
Foto's: Geertjan Danhof en John Smit

Eindelijk was het dan zover. Op 14 maart 2015 konden wij vertrekken naar Laboe in Duitsland met welgeteld 24 Clubleden van ZHV Het Noorden.
Voor het eerst in ons bestaan konden wij een boot vol maken met alleen maar ZHV Leden. Fantastisch.
Wij vertrokken om 9.30 uur vanuit Uithuizen, via Spijk, naar Laboe; in de nabijheid van Kiel, om aldaar aan te komen om 16.00 uur.
Na eerst het glas te hebben geheven ( 24 glazen vol Duits bier intappen duurt lang overigens ) werden de kamers verdeeld en ging ieder in kleine of grotere groepen zijn weegs. De één bezocht een supermarkt de ander maakte een strandwandeling of bezocht de haven om `t schip Rugenland alvast even te bekijken.
Om uur zes was iedereen weer terug aan de bar van het hotel; alwaar onder het genot van de nodige drankjes de plannen voor morgen nog even werden besproken en de vele visverhalen werden gedeeld. Om half zeven werd het diner geserveerd. Allen waren het er over eens; voortreffelijk; lekker gegeten met elkaar. Nadien nog even een versnapering aan de bar ( goed voor de broodnodige vitamines ) en daarna vroeg naar bed. Wekker om 4.30 en lekker slapen.

Zondag 15 maart.
Ja, ja, Zondagmorgen half zes; windkracht 5 met windstoten van kracht zes uit het noordoosten; 2 graden boven nul; en een schip rank van vorm en niet zo stabiel. Maar enfin; je bent zeevisser of niet. Maar gauw de kantine in. Smoorheet en blauw van de rook; klein ontbijtje en slechte koffie. Nee, niet echt een superstart deze morgen. Maar volgens Cees echter wel twee mooie vrouwen in de bediening. Vissen konden wij echter wel. Zelf de vier zeezieke mannen in ons gezelschap; en zij vingen nog vis ook. Klasse heren; respect.
Gedurende de dag werd er toch nog redelijk vis gevangen. De één meer als de ander natuurlijk. Echter.... geen hele grote kabeljauwen. Die ganz groSen waren er blijkbaar niet. Gemiddeld waren de vissen tussen de 50 à 60 cm.; met een enkele uitschieter naar boven ( 80 cm + ). Het viel zelfs op dat er redelijk veel ondermaatse kabeljauw werd gevangen. ( 38 cm en kleiner )
Deze jonkies werden uiteraard weer snel over boord gezet.
Om vijf `s middags was de ploeg weer terug op vaste wal. Stinkend, moe, nat maar voldaan. Na het nodige fileerwerk maar gauw even onder en lekker warme douche en nog snel even een tukkie doen.  Om half acht werd er gechineesd of gesnackt. ( chinees erg lekker overigens ) Daarna in de plaatselijke kneipe nog even een Duitse pint gevat en vervolgens gingen de meesten vroeg plat.


Maandag 16 maart.
De dag van de terugreis. Maar eerst nog een stevig en goed Duits ontbijt en daarna de prijsuitreiking.
Eerste prijs in alle categorieën: Ruud Valkema. Ruud had de langste vis, 86 cm en de zwaarste vis, 7.1 kilo en de meeste maatse vissen, 17 stuks.  Een topdag voor Ruud. Proficiat.
De tweede plaats werd, na plaatsvervanging, veroverd door Cees Bisschop met de op één na meeste vissen, 14 stuks maatse kabeljauwen. De derde prijs ging naar Bob van Dam, met de op één na zwaarste vis. Heren; allen proficiat.
Vervolgens werd de terugreis aanvaard. Onderweg nog even gezellig gezamenlijk eten en daarna op huis aan. Een ervaring rijker en voorzien van vis en visverhalen.
Mannen; namens de Club bedankt voor het aangenaam verpozen en de collectieve gezelligheid. Graag tot een volgende keer.

Met vriendelijke visgroet.

John

 

Designed by Bultstra

Copyright © 2015 ZHV Het Noorden
All Rights Reserved.