De Makrelentochten 2015

 

 

De 1e tocht op zondag 7 juni was er één om in te lijsten. Geen wind, veel zon, slechts 1 buitje en 43 gemotiveerde vissers.

Na de hernieuwde kennismakingen, hengels klaarmaken, financiën, koffie, balletje, biertje? en twee uur stomen naar Noord/West dan toch eindelijk vissen.

En het was direct raak, menigeen ving de eerste trek gelijk vis.

Henk Steutel ving de eerste makreel die dag en geloof het of niet zijn vrouw Lynn ving de laatste van de dag.

Er is die dag tegen alle verwachtingen in, veel gevangen; gemiddeld zo’n 100 stuks per persoon. Alleen waren de makrelen nog een beetje klein van stuk, uitzonderingen daargelaten. Tevens werden er wat gulletjes, grauwe poon en een enkele steenbolk gevangen. Met hulp van de gebroeders Drijver (Joost en Michiel) en onze keukenprinses Diana werd het weer een reuze gezellige dag.

Ook de tweede tocht op zondag 5 juli was er één om in te lijsten. Vijfenvijftig makrelen vissers aan boord, windkracht 3, half bewolkt en een prima sfeertje. Na twee uren stomen de eerste poging, resultaat geen vis. Om 10.00 uur dan de tweede poging; resultaat 2 makrelen op het hele schip; gevangen door Cees Bisschop (de voorzitter gaf even een showtje weg). De derde poging om 10.45 leverde wederom geen enkele vis op. Wij werden al redelijk ongerust. Behalve Joost; de schipper. Die bleef kalm zoeken en turen door zijn verrekijker; op zoek naar de zeemeeuwen. En met succes. Om klokslag 12.00 uur waren ze er; veel en grote makrelen. Exemplaren van 35 à 36 cm lang waren geen uitzondering. Ook bleken ze later heel vet te zijn. Na verloop van tijd zag ik de specietonnen vol geraken met makrelen, dus dat was wel een hele drukte aan de fileertafels. Een aantal “nieuwelingen” oet Meij viel met de neus in de boter, ze hadden nog nooit zoveel vis bij elkaar gezien.

Enfin; fileren onder ’t genot van een pilsje, balletje en/of soepje is geen straf zullen we maar zeggen. Rest mij nog Joost, Michiel en Diana te bedanken voor het aangename verpozen. Tot de volgende keer maar weer.

 

Met vriendelijk vis groet,

 

 

 

John Smit

Designed by Bultstra

Copyright © 2015 ZHV Het Noorden
All Rights Reserved.